Boer & Zus | Mookhoek

Boer & Zus zijn trots op hun quinoa en willen deze graag aan de consumenten verkopen. Dit is dan ook de reden waarom zij hun quinoa aanbieden op de webshop van Ben & Pieter’s, de lokale bezorgservice van verse producten in de Hoeksche Waard.

Op hun boerderij ‘Ipenburg’, gelegen aan de dijk van het buurtschap Mookhoek, telen zij voornamelijk gewassen die nog worden bewerkt door de industrie. Echter, de quinoa willen zij rechtstreeks aan de consument verkopen, zonder tussenkomst van de industrie en/of groothandel.

Vader Leen geniet van de combinatie van gewassen telen op een moderne efficiënte manier met behulp van GPS, precisie landbouw en smart farming, waarbij hij ook oog heeft voor de omgeving en de (culture) historie. Hij houdt de historie in stand van de natuur en de cultuur door onder andere akkerranden en het behouden van de historische gebouwen op het erf.

Zoon Toon is de vierde generatie die op de boerderij boert. Hij vindt het mooiste aan boer zijn de vrijheid in het vak en het buiten bezig zijn. Het leukste gewas vindt hij de Nederlandse quinoa, omdat dit nieuw is en daarbij andere teeltechnieken komen kijken dan bij de andere gewassen.

Dochter Janna houdt van koken en lekker eten. Haar twee grote passies zijn quinoa en koken, die goed samen gaan. Zij vindt het erg leuk om mensen te inspireren met leuke en gezonde quinoa gerechten en probeert daarom graag nieuwe quinoa recepten uit, zowel vegetarische quinoa recepten als met bijvoorbeeld kip.

Boer & Zus zien de toekomst positief tegemoet. Ze willen graag meer producten telen die rechtstreeks aan de consumenten kunnen worden verkocht. Ze willen hun producten een gezicht geven en vinden het erg leuk om te zien wie hun met veel zorg geteelde producten kopen. Janna hoopt dat heel Nederland straks alleen nog maar duurzame Nederlandse quinoa eet.

Ben & Pieter’s zijn dan ook blij dat zij de quinoa van Boer & Zus aan hun klanten kunnen aanbieden. Op deze manier kunnen de consumenten genieten van dit heerlijke en duurzame product, rechtstreeks van de boerderij.