Hoeksche Zoete | Numansdorp

Als Ben en Pieter zijn we trots om onze klanten te kunnen voorzien van lokale en eerlijke producten uit de Hoeksche Waard. En binnenkort voegen we weer een nieuw, uniek product toe aan ons assortiment: de Hoeksche Zoete aardappel. Deze zoete aardappel is niet alleen een gezonde en smaakvolle toevoeging aan ons aanbod, maar ook een duurzame keuze omdat het lokaal geteeld wordt door de erkende groenteboer op het eiland.

Niels van der Waal, die samen met zijn ouders boerderij Philipsburg in Numansdorp runt, is de teler van deze bijzondere zoete aardappel. Niels werd geïnspireerd tijdens zijn tijd in Egypte, waar dit subtropische gewas veel verbouwd en gegeten wordt. Hoewel het geen familie is van de aardappel en meer lijkt op een zoete winterwortel, wordt het in Nederland vaak geïmporteerd vanuit (Zuid-)Amerika.

Niels besloot om deze exotische aardappel op Nederlandse bodem te telen, en met succes! Ondanks dat de Hoeksche Zoete op zware kleigrond groeit en het plantmateriaal van ver moet komen, gedijt de aardappel goed dit seizoen. Het telen van deze zoete aardappel is ook nog eens een bewuste keuze voor het milieu, omdat het lokaal geteeld wordt en niet ingevoerd hoeft te worden.

Wij zijn erg enthousiast om deze unieke en gezonde toevoeging aan ons aanbod te kunnen bieden. De Hoeksche Zoete aardappel is niet alleen een smaakvolle keuze, maar ook een duurzame en verantwoorde keuze. En het beste van alles is dat het lokaal geteeld wordt door onze erkende groenteboer op het eiland. We kunnen niet wachten om onze klanten te laten genieten van dit nieuwe product!