Hoeksche Zuivel | Maasdam

Foto: Bianca de Bie

Ben en Pieter hebben nog een andere geweldige partner gevonden voor hun online bestelplatform en bezorgservice: de familie Commijs van Boerderij Sint Antoniepolder. De geschiedenis van deze boerderij gaat terug tot 1924, toen de opa van Arie begon met het melken van ongeveer 15 koeien in Rijssoord. In 1964 nam Jan Commijs, de vader van Arie, het over en breidde uit naar 25 koeien. In de afbeelding hieronder ziet u Jan Commijs buiten melken.

Toen Arie in 1991 trouwde met Heleen, verhuisden ze naar de boerderij van Heleens vader, Piet in’t Veld. Arie bracht zijn 25 koeien mee naar de boerderij in de Sint Antoniepolder en in 1995 namen ze de boerderij over van Heleens vader. In 1996 werd de melkput vergroot naar een 2x 4 visgraad, maar door een bedrijfsongeval was het melken in de melkput niet meer mogelijk. In 2002 werd daarom een melkrobot van het merk Lely ingekomen.

In 2010 werd de stal verlengd met 15 meter, anderhalve meter verhoogd en de asbest dakplaten werden vervangen door geïsoleerde dakplaten. Hierdoor kwam er plek voor 24 extra ligboxen. Tegenwoordig worden er op Boerderij Sint Antoniepolder zo’n 100 koeien gemolken die heerlijke verse melk produceren.

Ben en Pieter waren direct onder de indruk van de geschiedenis en de ambachtelijke werkwijze van Boerderij Sint Antoniepolder. Het feit dat de koeien met liefde worden verzorgd en alleen het beste voedsel krijgen, resulteert in de allerbeste kwaliteit melk. Ben en Pieter zijn dan ook trots dat ze de melk van Hoeksche zuivel kunnen aanbieden op hun online bestelplatform en deze bij klanten thuis kunnen bezorgen. Van verse melk tot yoghurt en van boter tot kaas, alles is verkrijgbaar bij Ben & Pieter’s en wordt met liefde geproduceerd door Hoeksche zuivel.