Zorgbr Beversoord | Strijensas

Beversoord is een zorgboerderij gelegen in een pittoreske, rustige plek in de polders tussen Strijensas en het gehucht Schenkeldijk in ‘s-Gravendeel. De boerderij biedt dagbesteding aan mensen met een aangeboren verstandelijke beperking, die streven naar verdere ontwikkeling in onafhankelijkheid. Het doel is om te focussen op wat mensen kunnen doen in plaats van wat ze niet kunnen.

De activiteiten op Beversoord zijn zeer divers en seizoensgebonden, zoals wieden, zaaien, oogsten en onderhoudswerkzaamheden in de kas. Alles wat op de boerderij wordt geteeld, waaronder groenten en kruiden, is 100% biologisch. De producten worden verkocht op markten en ook aan restaurants, waaronder een sterrenrestaurant. Daarnaast heeft de boerderij een thee tuin en een eigen winkel waar hun producten worden verkocht.

De zorgboerderij werkt samen met Humanitas DMH en biedt kleinschalige dagbesteding aan mensen die verbonden zijn met Humanitas in Barendrecht. In het verleden organiseerden ze jaarlijks open dagen, waarbij ze ook een markt hadden waar hun eigen producten en heerlijke biologische snacks werden verkocht.

Op Beversoord zijn ook dieren aanwezig, zoals varkens, konijnen en kippen. De activiteiten op de boerderij zijn aangepast aan ieders capaciteiten, zodat iedereen kan deelnemen aan passende activiteiten.

Door te werken op kleine schaal kunnen ze ook zeldzamere kruiden en groenten verbouwen. De zorgboerderij heeft onlangs aandacht gekregen in het televisieprogramma BinnensteBuiten vanwege hun teelt van kruiden en groenten.

Meer informatie over de activiteiten van de zorgboerderij is te vinden op hun website en Instagram-account met de naam Beversoord.

Bekijk producten van Zorgboerderij Beversoord:

Het hele jaar door bieden we verschillende biologische groenten van Zorgboerderij Beversoord aan. De oogst is seizoensgebonden waardoor we wekelijks een wisselend aanbod hebben, het actuele aanbod wordt hieronder weergegeven:

Actueel aanbod van Zorgboerderij Beversoord: