Biostee | Zuid-Beijerland

Het bedrijf Biostee is ontstaan door samenvoeging van de drie individuele akkerbouwbedrijven van Ard van Gaalen, Arian de Jong en Pieter Hugo Visser. We ontmoetten elkaar eind 1999 bij een lezing over biologische landbouw en constateerden alle drie dat we toe waren aan een nieuwe uitdaging. Enkele maanden daarna besloten we niet alleen om gedrieën om te schakelen naar biologisch, maar óók om een verregaande samenwerking aan te gaan. Dit met het oog op een optimale benutting van de schaalvoordelen.

We realiseerden ons namelijk maar al te goed dat er flink gemechaniseerd moest worden en dat één gezamenlijke gewasrotatie zeer efficiënt zou zijn. Door het samenvoegen van meerdere kleinere percelen tot grotere eenheden, van bijvoorbeeld 20 hectare, zijn we meer in staat om grotere volumes te leveren van een constante kwaliteit. Vanaf 2003, toen we door de omschakeljaren heen waren, raakte ons bedrijf meer en meer bekend bij inkopers van verwerkende bedrijven en exporteurs.

Al meer dan 15 jaar heeft de Biostee een samenwerkingsverband met de familie Tak (Hoeve Doelwijck) uit Nieuw-Beijerland. Onder de naam Bio aan Huis leveren zij biologische producten aan huis. Daarnaast hebben we een samenwerkingsverband met de familie Dam en de familie de Koning van De Koningshoeve. Bij de Koningshoeve telen we niet alleen biologisch, u kunt daar onze kazen ook kopen en proeven in het restaurant. Onze biologische kazen worden vervaardigd in samenwerking met zorgboerderij de Mekkerstee.

In 2005 dienden de eerste buitenlandse klanten zich aan. Tegenwoordig beleveren we verschillende groothandels, supermarkten, webwinkels en verwerkers in binnen- en buitenland.