Cretan Ethics | Zwijndrecht

Olijfolie wordt al duizenden jaren geproduceerd en gebruikt. Olijfolie werd al in de Minoïsche beschaving, 3000 voor Christus, op Kreta geproduceerd. Het microklimaat van Archanes is ideaal voor de bomen en verbetert de kwaliteit van onze olijfolie aanzienlijk. Tijdens het seizoen krijgen onze olijfgaarden alle zorg die nodig is voor een olijf van hoge kwaliteit. De olijven uit onze boomgaarden zijn van de Koroneiki variëteit. Ondanks de kleine olijf heeft het een hoge kwaliteit olieopbrengst.

We beginnen met het oogsten van de eerste olijven vanaf ongeveer half oktober. Onze olijven worden met de hand geplukt volgens de familietraditie. Omdat geplukte olijven snel achteruitgaan, brengen we ze direct na de oogst naar onze productiefaciliteit.

Eenmaal aangekomen bij onze productiefaciliteit worden onze olijven eerst grondig gereinigd. Twijgen en bladeren worden verwijderd en de olijven worden gewassen. Alleen de fijnste olijven worden geselecteerd waaruit extra vierge olijfolie uitsluitend mechanisch wordt gewonnen door middel van koude persing zonder toevoeging van enige vorm van chemicaliën of additieven.

Zo leveren wij u de beste olijfolie die echt lekker is en gemaakt met passie voor de hoogste smaakkwaliteit.