De Hoeksche Imkers | Piershil

Paulus en zijn broer zijn geboren en getogen in Piershil, een pittoresk dorpje gelegen in de Hoeksche Waard. Hun passie voor bijen begon op jonge leeftijd, toen ze voor het eerst kennismaakten met de zoemende beestjes. Jaren later, na het volgen van verschillende cursussen en het opdoen van veel ervaring, besloten ze om hun eigen bijen te gaan houden.

Inmiddels hebben de broers een eigen imkerij genaamd Van Oort’s Polderbijen en produceren ze een diversiteit aan honing, mede en honingadvocaat. Hun mede wordt gemaakt van een mix van honing en water, waardoor het een lichte, frisse smaak heeft. Ze bieden verschillende smaken mede aan, waaronder de Hoeksche Kersenmede, gemaakt van verse kersen uit de Hoeksche Waard. Daarnaast maken ze honingadvocaat, een romige advocaat op basis van eieren, suiker, melk en honing.

De broers zijn erg gepassioneerd over hun werk als imker en streven ernaar om hun bijenpopulatie gezond en sterk te houden. Ze zorgen goed voor hun bijen en halen alleen de overtollige honing weg, waardoor de bijen voldoende voeding overhouden voor zichzelf.

Ben & Pieter’s is trots om Van Oort’s Polderbijen als leverancier te hebben op de webshop. We verkopen hun Hoeksche Mede, Hoeksche Kersenmede en Hoeksche Honingadvocaat. Deze producten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens duurzaam geproduceerd door twee enthousiaste imkers uit de Hoeksche Waard. Bestel nu en ontdek zelf de heerlijke smaken van deze lokale producten!