De Ruiter | Numansdorp

SAMEN MET MIJN BROER HEBBEN WE DE PRUIMENTEELT NIEUW LEVEN INGEBLAZEN.

Zo’n 15 jaar geleden hebben Anton de Ruiter en zijn broer Cees de pruimenteelt weer serieus opgepakt. Met de juiste snoeimethode weten zij de pruimenbomen in toom te houden. Door het zware hout te snoeien kun je gemakkelijker bij de pruimen, wat een stuk efficiënter werkt. Met de hand worden de pruimenbomen regelmatig uitgedund, zodat er niet te veel pruimen aan de bomen hangen. De pruimen die mogen blijven hangen krijgen zo voldoende voedingsstoffen binnen om goed op smaak te komen.
De beste pruimen krijg je door ze lang genoeg aan de boom te laten rijpen, het juiste plukmoment is dan ook de sleutel voor een mooie zoete pruim.

De Nederlandse pruimen zijn weer terug van weg geweest. Ondanks dat het Nederlandse klimaat bijzonder geschikt is voor de pruimen, liep de pruimenteelt al jaren terug. De intensieve zorg voor de pruimen maakt de teelt namelijk een hele kostbare.

Naast pruimen telen Anton en Cees ook appels en peren. Door verschillende vruchten te telen, hebben ze een lange bloei periode wat goed is voor de bijenstand.