Mas du Mazelet | Cevennen

De wijngaard Le Mazelet is een door een familie beheerde biologische wijngaard, gelegen in de uitlopers van het nationale park Cevennen, ten westen van de Rhône-vallei, op een hoogte van 210 meter. Het microklimaat van de vallei, met bescherming tegen de sterke noordenwind Mistral, brengt heldere zonnige dagen en koele nachten tegen het einde van het seizoen, waardoor de druiven optimale rijpheid bereiken. Ons terroir van klei-kalksteen bodems geeft structuur en volheid aan de wijnen.

De Wijngaard Vijf hectare biologische wijngaarden zijn beplant met rode druivenrassen (Grenache, Syrah, Mourvèdre en nieuwe aanplant van Cinsault en Pinot Noir) en witte druivenrassen (nieuwe aanplant van Viognier, Grenache Blanc en Vermentino). Wilde grassen, klaver en mosterd worden tussen de wijnstokken gelaten omwille van biodiversiteit en kwaliteit. Er worden geen herbiciden en pesticiden gebruikt, en het gebruik van kopersulfaat en zwavel is beperkt. De natuur gedijt hier. In het voorjaar weerklinkt de wijngaard van het geluid van kikkers en in de zomer komen de rijen wijnstokken tot leven met insecten, hagedissen en vogels.

De Wijnen Onze filosofie is om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven, zowel voor het druiventeeltproces als voor de wijnbereiding. Al onze druiven worden geselecteerd en met de hand geoogst in de wijngaard. De wijn wordt gemaakt in de kelders van Le Mazelet met spontane fermentatie uit inheemse gistculturen. Door vlak voor de oogst een pre-cultuur (‘pied de cuve’) te bereiden en de temperatuur te regelen, zorgen we voor een effectieve en gecontroleerde eerste fermentatie. Alle wijnen worden ter plaatse gebotteld.

De Wijnen ROSÉ LE BLANC PINOT CINSAULT LE ROUGE GRENACHE 100% SYRAH

Het Landgoed Het project is een samenwerking tussen Kim Nasmyth en Ronald van Breemen. In 2012 kocht Kim Nasmyth, een in Oxford gevestigde biochemicus, de kleine vervallen wijngaard en met hulp van familie en vrienden begon hij met het herstel ervan. Hij werd vergezeld door Ronald van Breemen, een Nederlandse hotelprofessional die sinds 2003 in Frankrijk woont en werkt. Samen delen ze een passie voor het maken van biologische wijnen met karakter en authenticiteit, onder het waakzame oog van oenoloog Matttieu Lequeux.

Het Landgoed Het Mas du Mazelet kijkt uit over de terrassen, wijngaarden en olijfgaard. Volgens de legende werd dit 17e-eeuwse pastoriegebouw tijdens de oorlogen van de Camisards in oktober XVII op een nacht aangevallen door een groep mannen onder leiding van Jean Cavalier, de leider van de protestantse Cévenol-opstandelingen. Het leven van de priester werd gespaard in ruil voor een goed diner en een glas wijn.

Het hele jaar door op afspraak +33 617.25.56.87

Contact Kim Nasmyth & Ronald van Breemen

LE MAZELET Mas du Mazelet, 30140 Saint Félix de Pallières, Frankrijk, n° siret 80121660700011 TEL: +33(0)6 17 25 56 87 infoatlemazelet.com