VINO D’AMIGO | Oud-Beijerland

Wijnen aan de haven van Oud-Beijerland

Wijnbar Vino D’Amigo in het historische centrum van Oud-Beijerland is gevestigd in monumentaal pand uit 1836, de hotspot voor echte wijnliefhebbers. Een plek waar u heerlijk kunt genieten van wel meer dan 100 soorten wijn. Terwijl u met het glas in de hand uitkijkt over de jachthaven en het Spui waant u zich even op vakantie.

Vino D’Amigo, wijnplezier op 1

Toen in 2012 het huidige monumentale pand uit 1836 aan het Marktplein in Oud-Beijerland zich aandiende was dit een uitgelezen kans om de lang gekoesterde wens te realiseren. Samen met toenmalig partner Jasper werd in oktober 2012 begonnen met het slopen en opbouwen van het Pakhuis. Op 1 december 2012 opende we onze verkoopruimte voor wijn. In februari 2013 werd de Havenkamer verbouwd en samengevoegd met het Pakhuis tot een echte wijnbar, wijnshop en restaurant, een plek waar wij u als wijnliefhebber laten genieten van ons wijnassortiment.

Vino D’Amigo, een volgende stap

Vino D’Amigo organiseerde ook bijzondere wijnreizen naar onder andere Italie en Spanje waar wij met onze gasten onvergetelijke herinneringen maakten. De jaren vlogen voorbij en in 2020 vierde wij alweer ons 21 jarig bestaan. Voor dit volwassen jubileum ontwikkelde Vino D’Amigo een eigen wijn, gemaakt in samenwerking met Loess uit Ribera del Duero. Een rode wijn welke van het allerbeste terroir kwam, genaamd “Essence” een wijn met de reflectie van 21 jaar wijnplezier. Een grote verassing was dan ook dat voorraad van bijna 800 flessen binnen 2 weken al was uitverkocht.

Vino D’Amigo, in de prijzen

Inmiddels behoort de wijnbar Vino D’Amigo tot een van de toonaangevende wijnbars in Nederland en komen er wijnliefhebbers uit heel het land om te genieten van een goed glas wijn en onze heerlijk gerechten. In 2014 werd Vino D’Amigo uitgeroepen tot tweede wijnbar van Nederland, en in 2015 handhaafde wij deze positie. In 2019 en 2020 vielen wij wederom in de prijzen en werden we met een Gold Award van de Nederlandse Horecaprijs beloond als beste bar van de gemeente Hoeksche Waard met enerzijds de meeste stemmen en anderzijds de hoogste waardering. In juni 2021 volgde de prijs voor “ Best B2B wine supplier, The Netherlands. Dit was alweer de 5e prijs.